Spoedbehandeling niet mogelijk

  • Pijnloze behandeling
  • Gespecialiseerd narcoseteam
  • Ook voor klikgebitten 

Tandarstbehandeling onder narcose - Hoe werkt dat?

Vóór de narcose sluit de anesthesioloog u aan op de bewakingsapparatuur. De plakkers op uw borst bewaken uw hartslag en een sensor op uw vinger controleert het zuurstofgehalte in uw bloed. De bloeddruk meten we via een band om uw arm. Als de bewakingsapparatuur is aangesloten, krijgt u via het infuus de narcosemiddelen toegediend. Dat is een mix van een slaapmiddel (propofol) en een pijnstiller (remifentanil). De anesthesioloog stemt de hoeveelheid middelen af op uw leeftijd, lengte en gewicht. U krijgt dus precies genoeg zodat u tijdens de behandeling niet wakker wordt.


Infuus

Het infuus wordt ingebracht in uw hand of arm. Bent u bang voor het prikje? Geen probleem, u kunt voor een verdovende pleister kiezen. U voelt dan niets van het prikje. U kunt tijdens het intakegesprek aangeven dat u deze pleister wilt. U krijgt dan een recept mee zodat u deze pleister zelf kunt ophalen bij de apotheek. Het is dan wel belangrijk dat u de pleister meeneemt op de narcosedag.


In slaap vallen

Het slaapmiddel werkt snel, u bent praktisch direct onder narcose. Hooguit ervaart u heel even een warm of licht branderig gevoel in uw hand, arm en schouder. Ook is het slaapmiddel snel afbreekbaar, zodat u na de behandeling weer snel wakker bent.


Beademing door de neus

Tijdens de narcose wordt er met behulp van instrumenten een buisje via de neus in de luchtpijp gebracht. Deze ‘nasale tube’ kan na de behandeling wat irritatie geven in de neus of keel. Ook kan een bloedneus voorkomen. Deze eventuele bijwerkingen zijn niet schadelijk.
 

Anesthesie tandarts

Anesthesiologie is het specialisme dat zich bezighoudt met pijnbestrijding, narcose en verdoving. Een anesthesioloog is een arts die gespecialiseerd is in narcose en pijnbestrijding. De anesthesioloog werkt met erkende, veilige middelen en bewaakt uw gezondheid tijdens de behandeling. Daarbij worden de vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddruk voortdurend bewaakt. Bovendien zorgt de anesthesioloog ervoor dat u ook na de behandeling geen pijn heeft.

 

Anesthesia & Intensive Care Services

NarcoDent werkt samen met Anesthesia & Intensive Care Services (AIC Services). Deze organisatie is gespecialiseerd in hoogwaardige medische zorg binnen de anesthesiologie en de intensive care. Het anesthesiologenteam zorgt ervoor dat u veilig in slaap bent wanneer de tandarts de behandeling uitvoert en dat u hier dus niets van merkt.

 

Snel van uw tandarts angst afkomen? Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Tijdens dit vrijblijvende intakegesprek ontmoet u onze behandelaar en bespreken wij uw huidige gebitsstatus, uw angst voor de tandarts en uw wensen. Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de intake in te plannen.

Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Sitemap  |  Cookies