Spoedbehandeling niet mogelijk

  • Pijnloze behandeling
  • Gespecialiseerd narcoseteam
  • Ook voor klikgebitten 

Tips tegen tandarts angst

NarcoDent is een gespecialiseerde angst tandarts. We begrijpen dus als geen ander hoe diep angst voor de tandarts kan zitten. Bang zijn voor de tandarts is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. Veel mensen hebben namelijk dit probleem.

Als angst tandarts helpen wij onze patiënten zo goed mogelijk van hun angst af te komen en deze te overwinnen. Stap voor stap gaan zorgen wij ervoor dat iemand minder bang wordt om naar de tandarts te gaan. Hierbij delen wij onze tips om tandarts angst zo goed mogelijk tegen te gaan. Lees meer over onze tips of vraag een vrijblijvend gesprek bij ons aan. 

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan >

 

 

12 tips tegen tandarts angst

Wij hebben onze belangrijkste tips tegen tandarts angst verzameld. Deze tips kunnen u helpen om uw tandarts angst te verminderen of zelfs te overwinnen.

Tip 1: Erken uw angst
Het klinkt heel makkelijk, maar dit is de moeilijkste stap. Probeer uw angst te erkennen. Het helpt om dit hardop voor uzelf uit te spreken en te omschrijven hoe u zich hierbij voelt. De gezondheid van uw tanden is erg belangrijk voor uw algehele gezondheid. Erkenning van uw angst is dan ook de eerste stap naar een mogelijke oplossing.


Tip 2: Praat over angst
Praten over angst helpt. Doe dit met iemand die u vertrouwd. Dit kan uw partner, een vriend of familielid zijn. Maar het kan ook dat u juist uw tandarts in vertrouwen neemt. Probeer uw angst te omschrijven zodat de oorzaak en een mogelijke oplossing te achterhalen is.

Tip 3: Tandarts die u vertrouwd
Het is belangrijk dat u voor een tandarts kiest die u vertrouwd. Daarnaast mag u verwachten dat een tandarts begrip heeft voor uw situatie en helpt om de oorzaak van de angst te achterhalen. Als u een tandarts heeft die hier geen begrip voor heeft, is het goed om voor een andere tandarts te kiezen. U mag namelijk mag nooit een gevoel van schaamte voor of door een tandarts te krijgen. Deze is er om u te helpen.

Tip 4: Uitleg voorafgaand en tijdens behandeling
Wat echt heel veel steun kan geven, is een tandarts die alles met u bespreekt. Zo krijgt u direct voor de behandeling al een goed beeld van wat u kan verwachten. Nog veel fijner is het als de tandarts tijdens de behandeling stap voor stap uitlegt wat er wordt gedaan. Dan weet u wat er gebeurt en wat er nog gaat komen. Een goede tandarts stelt u tussentijds gerust door ook aan te geven wat u ongeveer gaat voelen bij een handeling. Als u dit graag wil, kunt u dit bij uw tandarts aangeven.
 

 

Tip 5: Spreek een controleteken af
Bij NarcoDent spreken wij met onze patiënten een controleteken af tijdens een angstbehandeling (geen narcose). Denk bijvoorbeeld aan het opsteken van een hand. Zodra u het controleteken laat zien, leggen we de behandeling even stil. Wij stellen u gerust, en geven u de tijd om even bij te komen en te ontspannen. Wij nemen hiervoor alle tijd, stapje voor stapje. 

 

Tip 6: Bij angst voor pijn, verdoving of narcose
Indien u specifieke angst heeft voor pijn (door bijvoorbeeld een vervelende ervaring in het verleden), geef dit dan aan. Uw tandarts verdooft u in dat geval. Daarnaast is het ook mogelijk om bij een angst tandarts te kiezen voor een narcose. Ook NarcoDent is gespecialiseerd in narcosebehandelingen. Een narcosebehandeling is altijd pijnvrij.

 

Tip 7: Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
Wellicht heeft u baat bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Adem bijvoorbeeld in door uw neus en heel zacht uit door uw mond (alsof u een spiegel laat beslaan). Dit kan prima ondanks het feit dat de tandarts bezig is. Wat ook helpt is terugtellen vanaf 500. Bent u heel gespannen en verkrampt u in de tandartsstoel? Wees u hier bewust van, of vraag of de tandarts het aangeeft. U kunt dan beginnen met het laten ontspannen van uw billen en benen. Vervolgens uw bovenlijf, schouders en nek.

 

Tip 8: Iets vasthouden tijdens de behandeling
Wat veel steun kan geven is iets vast houden tijdens de behandeling. Denk daarbij aan een stress balletje, een zoekdoek of een sjaal. Zo kunt u uw handen makkelijker ontspannen en kunt u uzelf wat afleiden. Wel raden wij aan om iets zachts te kiezen wat niet kapot gaat als u erin knijpt.

 

Tip 9: Muziek op afleiding
Muziek ontspant, zeker als het uw eigen muziek is. Tijdens de behandeling is het geen probleem als u een oortje in wilt doen om naar muziek te luisteren. Op deze manier kunt u zichzelf gemakkelijker afleiden, zeker als u last heeft van vervelende geluiden die vaak bij een tandartsbehandeling te horen zijn.

Tip 10: Neem iemand mee
Wij merken dat veel mensen er baad bij hebben als ze hun partner, vriend of familielid mee nemen. Zo heeft u extra steun voor en tijdens de behandeling. Laat diegene u wegbrengen zodat u zelf niet hoeft te rijden. Indien u een narcosebehandeling ondergaat, adviseren wij u sowieso niet zelf te rijden omdat u nog wazig kunt zijn na de behandeling.

 

Tip 11: Recensies en ervaringen
Wanneer u overweegt om naar een angst- en/of narcosetandarts te gaan, lees dan meer over de recensies van de arts en praktijk. Zo leest u hoe anderen de behandeling ervaren hebben en krijgt u een beter beeld over de tandartspraktijk. Het is belangrijk dat u een goed gevoel krijgt bij de tandarts die u kiest.

 

Tip 12: Gespecialiseerde angst tandarts
Tot slot adviseren wij u bij angst echt te kiezen voor een gespecialiseerde tandarts. Een angst tandarts is niet te vergelijken met een reguliere tandarts. Zo is het bij NarcoDent ook mogelijk om alle behandelingen onder narcose te ondergaan. Lees meer over NarcoDent als angst tandarts.

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan >

 

 

NarcoDent als angst tandarts

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt, zowel voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk.

NarcoDent angst tandarts

 

Dit kenmerkt NarcoDent:

  • Een ontspannen vrijblijvend intake gesprek
  • Angst tandartsen met veel ervaring en begrip
  • Pijnloze narcosebehandelingen met de grootste zorg
  • Geen doorverwijzing nodig
  • Behandelingen worden uitgevoerd binnen één afspraak
  • Vestigingen in Culemborg, Capelle a/d IJsel en Oosterhout
  • Score 4,8 uit 5 (bekijk onze facebook reviews)

 

 

Vrijblijvend intakegesprek inplannen

Wanneer u onderstaand formulier invult zult u binnen twee werkdagen worden gebeld om een afspraak in te plannen. Wij ontvangen u graag in één van onze angst- en narcose tandartspraktijken.


Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Sitemap  |  Cookies