Wortelkanaalbehandeling onder narcose

Maak een afspraak

Overweegt u een wortelkanaalbehandeling onder narcose uit te laten uitvoeren?

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Wij voeren alle soorten tandartsbehandelingen uit, zowel met als zonder narcose. 

Lees op deze pagina meer over een wortelkanaalbehandeling onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt door een tandarts uitgevoerd wanneer het wortelkanaal (pulpa) ontstoken is. Dit kan gebeuren door slecht gebitsonderhoud middels een infectie via een gaatje. Ook kan het voorkomen dat een ontstoken wortelkanaal ontstaat door een lekkende vulling of harde klap op uw tand. Door het wortelkanaal lopen veel zenuwen waardoor de ontsteking enorme pijn kan veroorzaken. 

Een wortelkanaalbehandeling bestaat vaak uit twee afspraken. In eerste instantie wordt de patiënt pijnvrij gemaakt. De zenuw wordt verwijderd en de infectie behandeld. Daarna wordt het kanaal opgevuld en afgesloten met een noodvulling. De eerste behandeling is dus een tijdelijke oplossing met als doel de pijn weg te nemen. Tijdens de tweede behandeling is het doel om de tand te behouden. Hierbij wordt het kanaal afgevuld met definitief vulmateriaal en krijgt u een blijvende vulling. Doordat veel mensen niet gelijk een tweede afspraak plannen, kan er angst ontstaan voor de vervolgbehandeling.

wortelkanaalbehandeling onder narcose

Wortelkanaalbehandeling angst tandarts

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Wij krijgen veel patiënten die door ons het tweede deel van de wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren. Wij zijn geen spoedtandarts, dus bieden geen hulp bij acute tandpijn. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen de wortelkanaalbehandeling stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken voor een wortelkanaalbehandeling onder narcose, gaan we als volgt te werk:

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek 

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de wortelkanaalbehandeling als over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat er röntgenfoto’s van uw gebit gemaakt worden.

 

2. Opstellen behandelplan 

Wij maken voor u een behandelplan op basis van het kennismakingsgesprek, eventuele röntgenfoto’s en een gezondheidsverklaring. Afhankelijk van uw gebitsstatus brengen we in kaart wat er moet gebeuren en maken we de afspraak voor de wortelkanaalbehandeling onder narcose.

3. De narcosebehandeling

Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistent en de anesthesioloog aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is compleet pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose. 

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.