De werking van narcose

Wat u kunt verwachten.

Maak een afspraak

Tandarstbehandeling onder narcose - Hoe werkt dat?

Vóór de narcose sluit de anesthesist u aan op de bewakingsapparatuur. De plakkers op uw borst bewaken uw hartslag en een sensor op uw vinger controleert het zuurstofgehalte in uw bloed. De bloeddruk wordt gemeten via een band om uw arm. Als de bewakingsapparatuur is aangesloten, krijgt u via een infuus de narcosemiddelen toegediend. Dat is een mix van een slaapmiddel (Propofol) en een pijnstiller (Remifentanil). De anesthesist stemt de hoeveelheid af op uw leeftijd, lengte en gewicht. U krijgt dus precies genoeg zodat u tijdens de behandeling niet wakker wordt.

Infuus

Het infuus wordt ingebracht in uw hand of arm. Bent u bang voor het prikje? Geen probleem, u kunt voor een verdovende pleister kiezen. U voelt dan niets van het prikje. U kunt tijdens het intakegesprek aangeven dat u deze pleister wilt. U krijgt dan een recept mee zodat u deze pleister zelf kunt ophalen bij de apotheek. Het is dan wel belangrijk dat u de pleister meeneemt op de dag van de behandeling.

In slaap vallen

Het slaapmiddel werkt snel, u bent praktisch direct onder narcose. Hooguit ervaart u heel even een warm of licht branderig gevoel in uw hand, arm en schouder. Ook is het slaapmiddel snel afbreekbaar, zodat u na de behandeling weer snel wakker bent.

Beademing door de neus

Tijdens de narcose wordt er een buisje via de neus in de luchtpijp gebracht. Deze ‘nasale tube’ kan na de behandeling wat irritatie geven in de neus of keel, ook kan een bloedneus voorkomen. Deze eventuele bijwerkingen zijn niet schadelijk.

 

Anesthesie tandarts

Een anesthesist is een arts die gespecialiseerd is in narcose, verdoving en pijnbestrijding. De anesthesist werkt met erkende, veilige middelen en bewaakt uw gezondheid tijdens de behandeling. Daarbij worden de vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddruk voortdurend bewaakt. Bovendien zorgt de anesthesist ervoor dat u ook na de behandeling geen pijn heeft.

Anesthesia & Intensive Care Services

NarcoDent werkt samen met Anesthesia & Intensive Care Services (AIC Services). Deze organisatie is gespecialiseerd in hoogwaardige medische zorg binnen de anesthesiologie en de intensive care. Het anesthesiologenteam zorgt ervoor dat u veilig in slaap bent wanneer de tandarts de behandeling uitvoert en dat u hier dus niets van merkt.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheid om onder narcose een behandeling te ondergaan? Neem dan contact met ons op. In een gesprek zullen we antwoord geven op al uw vragen, want dit traject begint bij ons eerst met een ontspannen kennismaking. Maak nu een afpsraak! 

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.