Stappenplan narcosebehandeling

Een behandelplan gemaakt voor U.

Maak een afspraak

Tandartsbehandeling onder narcose: Stappenplan narcosebehandeling

Soms komt de angst voor de tandarts voort uit de onwetendheid van wat er gaat komen. Daarom leggen we u hier precies uit hoe een tandartsbehandeling onder narcose in zijn werk gaat.

1.    Het intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek informeren we u uitgebreid over onze narcosemogelijkheden en maakt u kennis met de behandelaar. Wij bespreken uw huidige gebitsstatus, uw eventuele klachten en uw wensen. Bekijk meer informatie over het intakegesprek.

2.    Behandelvoorstel

Op basis van het intakegesprek en aanvullende informatie zoals röntgenfoto’s en de gezondheidsverklaring stellen wij, in overleg met u, een behandelplan op. Dit plan geeft stap voor stap aan wat de tandarts gaat doen en waarom dit belangrijk is voor uw gebit.

3.    Veilig onder narcose

Het toedienen van de narcose gebeurt in alle rust door onze specialisten. Zij vertellen u wat er gebeurt, wat u ervan merkt en hoe lang u onder narcose blijft. De duur van de narcose hangt af van het type behandeling. Lees meer informatie over het toedienen van de narcose.

 

4.    Rustig bijkomen

Na de behandeling, als de narcose raakt uitgewerkt, wordt u wakker in een rustige ruimte. Dit noemen we de uitslaapkamer. De mensen van het narcoseteam zien erop toe dat u hier rustig kunt bijkomen. Uiteraard vertelt de tandarts/assistent u dan ook hoe de behandeling is gegaan. Normaal gesproken kunt u dan na ongeveer een uur, onder begeleiding, weer naar huis.

5. Nacontrole

Afhankelijk van de behandeling zal er wel of geen nacontrole plaatsvinden. Deze nacontrole zal twee tot drie dagen na de behandeling plaatsvinden.

Neem iemand mee

Als u een tandartsbehandeling onder narcose ondergaat, is het belangrijk dat er iemand met u meekomt. Na een behandeling onder volledige narcose kunt u niet zelf naar huis rijden. Ook mag u niet met het openbaar vervoer naar huis. Het is bovendien wenselijk dat u bij thuiskomst niet alleen bent. De eerste 24 uur na de behandeling moet u het nog even rustig aan doen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.