Spoedbehandeling niet mogelijk

 • Vrijblijvend intakegesprek
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Landelijke spreiding

Vaste prothese onder narcose

Vaste gebitsprothese onder narcose

Veel mensen worden tegenwoordig oud met hun eigen gebit. Toch kan het voorkomen dat er meerdere kiezen of tanden verloren gaan. U kunt dan kiezen voor een kunst- of klikgebit, maar ook een vaste prothese op implantaten behoort tot de mogelijkheden.  

Echter hebben veel mensen grote schrik bij het idee om een prothese behandeling te moeten ondergaan. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Zo voeren wij ook narcose behandelingen uit bij het plaatsen van een vaste gebitsprothese. Lees op deze pagina meer over een vaste gebitsprothese. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan  >

 

Op deze pagina vindt u de volgende informatie:

 

Wat is een vaste gebitsprothese?

Wat is een vaste gebitsprotheseEen vaste gebitsprothese is een gebit bestaande uit kunsttanden en -kiezen. Deze zitten vast in de mond middels implantaten. Dit wordt ook wel een vaste prothese op implantaten genoemd. In tegenstelling tot het reguliere kunstgebit of klikgebit is een vaste prothese niet uitneembaar. Met slechts vier of zes titanium kunstwortels in uw boven- en/of onderkaak wordt uw mond weer gevuld met vaste tanden. Er wordt bij vaste gebitsprotheses gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘all-on-4 methode’ of ‘all-on-6 methode’.

 

Wat houdt de all-on-4 en all-on-6 methode in?

Dit is een speciale techniek die het mogelijk maakt om een complete tandboog vast te zetten met slechts vier of zes implantaten. De achterste twee implantaten worden daarbij schuin naar achteren in de kaak geplaatst. Zo ontstaat er genoeg draagvlak voor de hele tandboog. Een voordeel van deze methode is dat u minder implantaten nodig heeft. Ook hoeft uw tandvlees niet gehecht te worden waardoor er minder kans is op napijn. 

 

Voordelen van een vaste gebitsprothese

 • Uw gebit zit compleet vast wat veel zekerheid en comfort biedt Gebitsprothese laten plaatsen onder narcose
 • U poetst uw tanden alsof deze van uzelf zijn
 • U krijgt uw eigen smaakvermogen en gevoel weer helemaal terug
 • De nieuwe tanden zijn niet van echte tanden te onderscheiden
 • De kaak slinkt niet zoals bij een regulier gebit dankzij de implantaten
 • In tegenstelling tot het kunstgebit, blijft het gehemelte vrij (geen kunsthars plaatje)

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan  >

 

Vaste gebitsprothese stappenplan

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een vaste prothese stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een vaste prothese op implantaten onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:
 
 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij vaste gebitsprotheses en implantaten. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat we tijdens deze behandeling ook een röntgenfoto maken. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we voor u een behandelplan en geven u inzicht in de kosten en eventuele vergoedingen.  
   
 2. Optioneel: Laten maken van een afdruk
  Indien u uw eigen tanden nog heeft, gaat de tandarts een afdruk maken van uw kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel gebruikt. Deze wordt gevuld met speciaal afdrukmateriaal wat na een minuut hard wordt in uw mond. 
   
 3. Optioneel: Trekken van de kiezen en tanden onder narcose
  Indien u uw eigen tanden nog heeft, worden deze getrokken. Dit kunnen wij voor u geheel onder narcose uitvoeren zodat u hier niets van merkt. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog (indien narcose) aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose.
   
 4. Plaatsen van implantaten
  De implantaten dienen als kunstwortels waaraan de prothese wordt vastgemaakt. Het plaatsen van de implantaten gebeurt onder verdoving of narcose. Er wordt in uw tandvlees een klein sneetje gemaakt zodat het kaakbot kan worden bereikt. In het kaakbot wordt een gaatje geboord. Hierin wordt de implantaat geplaatst. Na een rustperiode van 6 tot 12 weken (afhankelijk van een aantal individuele factoren), is het implantaat sterk vergroeid met het kaakbot.
  Tijdens de rustperiode krijgt u een tijdelijk vervangend gebit. Dit kan het oorspronkelijke kunstgebit zijn of een tijdelijke kroon- of brugconstructie. 
   
 5. Maken van het gipsmodel
  Voordat de vaste prothese wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt met behulp van de afdruk van de kaak de prothese gemaakt. 
   
 6. Plaatsen van de prothese
  Vervolgens is uw nieuwe gebitsprothese helemaal klaar. We plaatsen deze vaste prothese op de implantaten. In het begin voelt een prothese nog vreemd en nieuw aan. Het kost meestal een aantal weken voordat u er helemaal aan gewend bent. 
   
 7. Eventuele nazorg afspraak
  Mocht u nog problemen ervaren met de gebitsprothese, dan maken we met u een nazorgafspraak. Neem ook als u pijn ervaart, contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen over kunstgebit behandeling 

Is een vaste gebitsprothese laten zetten pijnlijk?

Wat zijn de kosten van een vaste prothese op implantaten?

Is er een vaste gebitsprothese vergoeding?

 

 

Voordelen narcosebehandelingen NarcoDent

Narcose tandarts NarcoDentWij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt, zowel voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

 • Een ontspannen vrijblijvend intake gesprek
 • Angst tandartsen met veel ervaring en begrip
 • Pijnloze narcosebehandelingen met de grootste zorg
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Behandelingen worden uitgevoerd binnen één afspraak
 • Vestigingen in Culemborg, Capelle a/d IJsel en Oosterhout
 • Score 4,8 uit 5 (bekijk onze facebook reviews)

 

Recensie

“Jeetje wat was ik bang. Toen ik eenmaal geroepen werd om onder narcose te gaan brak ik. Ik werd goed opgevangen en gerust gesteld. De anesthesist, assistentes en de tandarts waren in 1 woord GE-WEL-DIG. Van intake tot nazorg, ik kan het iedereen aanraden.” – Mevr. KM


“Ik ben behandeld onder narcose omdat ik extreem bang ben. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Wat een goede kliniek en wat een fijne mensen werken daar. Iedereen was vriendelijk, geduldig en lief” – Mevr. S

 

 

Snel van uw tandarts angst afkomen? Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Tijdens dit vrijblijvende intakegesprek ontmoet u onze behandelaar en bespreken wij uw huidige gebitsstatus, uw eventuele tandarts angst en uw wensen. Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de intake in te plannen.


Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Nieuws  |  Sitemap  |  Cookies