Spoedbehandeling niet mogelijk

  • Vrijblijvend intakegesprek
  • Geen doorverwijzing nodig
  • Landelijke spreiding

Van eigen gebit naar kunstgebit

Voor veel mensen is de overgang van het eigen gebit naar een kunstgebit een grote stap. Uw mond is namelijk belangrijk voor uw uiterlijk. De redenen waarom u van uw eigen gebit overgaat op een kunstgebit kunnen uiteenlopend zijn. Misschien heeft u een kunstgebit lang uitgesteld omdat u bang was voor de behandeling die daarbij hoort. Gelukkig is die angst nu verleden tijd vanwege onze narcosebehandeling.

 

Wilt u weten uit welke stappen de behandeling bestaat? Deze kun u hieronder rustig doornemen.

 

Heeft u nog vragen? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek geven we u graag meer informatie.

 

Stappen plaatsen van een kunstgebit onder narcose

 

 Stap 1 - Het maken van een afdruk

Allereerst zal de behandelaar een afdruk maken van uw kaak. Dit gebeurt met behulp van een afdruklepel, gevuld met speciaal afdrukmateriaal.

 

 Stap 2 - Het trekken van kiezen en tanden onder narcose

Deze stap kan onder narcose worden gedaan, zodat u er niks van merkt en pas wakker wordt als alles is gedaan.

 

 Stap 3 - Het maken van een gipsmodel

Voordat het kunstgebit wordt gemaakt, kunt u uw behandelaar informeren over uw wensen. Hierbij kunt u denken aan de kleur, de vorm en de stand van de tanden. Uw behandelaar zal zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen en u zo goed mogelijk adviseren. In het tandtechnisch laboratorium wordt de afdruk van de kaak met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Op dit gipsmodel wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt, indien nodig, nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Op dit gipsmodel wordt uw kunstgebit gemaakt.

 

 Stap 4 - Het plaatsen van het tijdelijk kunstgebit

Gelukkig hoeft u tegenwoordig niet zonder tanden te lopen nadat uw tanden getrokken zijn. Na het trekken van de laatste tand wordt er een tijdelijk kunstgebit geplaatst. Dit betekent dat het direct over de verse wonden heen geplaatst wordt. Dat vindt u misschien een vreemd idee, maar dit heeft een groot voordeel. Het tijdelijk kunstgebit zit in het begin namelijk als een soort verband op de wonden.

 

Uw kunstgebit is geplaatst. Wat nu?

Lees meer over de eerste dagen nadat uw kunstgebit is geplaatst.
 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Tijdens dit vrijblijvende intakegesprek ontmoet u onze behandelaar en bespreken wij uw huidige gebitsstatus, uw eventuele angst voor de tandarts en uw wensen. Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de intake in te plannen.


Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Nieuws  |  Sitemap  |  Cookies