Spoedbehandeling niet mogelijk

 • Vrijblijvend intakegesprek
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Landelijke spreiding

Kunstgebit onder narcose

wortelkanaalbehandeling onder narcose

Steeds meer mensen worden oud met hun eigen gebit dankzij goede tandzorg. Echter kunnen in loop van de tijd steeds meer tanden en kiezen verloren gaan. In dat geval kan een kunstgebit een uitkomst bieden. 

Veel mensen hebben grote angst om een kunstgebit aan te laten meten. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Wij hebben al veel mensen met tandartsangt begeleid bij het laten plaatsen van een kunstgebit. Ook deze behandeling kunnen wij indien gewenst onder narcose uitvoeren. Lees op deze pagina meer over een kunstgebit onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan  >

 

 

Op deze pagina vindt u de volgende informatie

 

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een gebitsprothese bestaande uit kunsttanden en kiezen. Het kunstgebit is altijd uitneembaar. U kunt dus gemakkelijk het gebit uit uw mond verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer u gaat slapen of het wilt reinigen. Een kunstgebit kan of het gehele gebit vervangen, of een deel daarvan. Dit wordt ook wel een partiële prothese genoemd. In dat geval worden enkel de ontbrekende tanden en kiezen vervangen. Ook een gedeeltelijke prothese is uitneembaar.

partiële prothese kunstgebit klikgebit vaste prothese

 

Kunstgebit alternatieven

Naast een kunstgebit zijn er ook andere alternatieven om uw gebit te vervangen. Zoekt u bijvoorbeeld een prothese die vaster in uw mond zit dan een kunstgebit? Dan biedt het klikgebit wellicht een uitkomst. Bij een klikgebit worden de tanden vastgeklikt aan implantaten. Wel is dit type gebit ook uitneembaar. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een vaste gebitsprothese. Deze prothese is vastgemaakt met vier of zes implantaten en kan niet uit de mond gehaald worden. 

 

Voordelen van een kunstgebit

 • Dankzij moderne technieken niet van een echt gebit te onderscheiden
 • Mooie glimlach en nooit meer schamen voor uw tanden
 • Gedeeltelijk kunstgebit mogelijk, zo te combineren met uw eigen goede tanden
 • Diverse oplossingen zoals vaste prothese, klikprothese of makkelijk uitneembaar
 • Minder ingrijpend dan een klikgebit omdat er geen operatieve ingreep is
 • Makkelijker reinigen dan een klikgebit omdat u geen implantaten hoeft te poetsen
 • Vergoeding vanuit de basisverzekering

 

Vraag vrijblijvend gesprek aan  >

 

Kunstgebit plaatsen stappenplan

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een kunstgebit stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een kunstgebit onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

 

 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij kunstgebitten en gebitsprotheses. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we voor u een behandelplan en geven u inzicht in de kosten en eventuele vergoedingen.  
   
 2. Laten maken van een afdruk
  De tandarts gaat een afdruk maken van uw kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel gebruikt. Deze wordt gevuld met speciaal afdrukmateriaal wat na een minuut hard wordt in uw mond. 
   
 3. Trekken van de kiezen en tanden onder narcose
  Vervolgens worden uw tanden getrokken. Dit kunnen wij voor u geheel onder narcose uitvoeren zodat u hier niets van merkt. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog (indien narcose) aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose. 
   
 4. Maken van het gipsmodel

  Voordat het kunstgebit wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt de afdruk van de kaak met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Op dit gipsmodel wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt, indien nodig, nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Op dit gipsmodel wordt uw kunstgebit gemaakt.
   

 5. Plaatsen van een tijdelijk kunstgebit

  Na het trekken van uw tanden, wordt er een tijdelijk kunstgebit geplaatst. Hierbij wordt het over de verse wonden heen geplaatst, waardoor dit gelijk als een verband functioneert.
   
 6. Passen in de was Eerst wordt het kunstgebit in was gemaakt. De tanden en kiezen zitten er dan al in, maar de rest van de prothese is nog niet definitief. Op deze manier kunnen we het model nog enigszins aanpassen zodat de beet helemaal goed is. Ook kunnen we dan de tanden en kiezen nog een fractie verschuiven of de kleur wat laten bijwerken. 
   
 7. Plaatsen van het definitieve kunstgebit
  Vervolgens is uw nieuwe kunstgebit helemaal klaar. We controleren alles nog zodat we er zeker van zijn dat er geen scherpe randjes of zere plekjes zijn. Ook wordt uw beet gecontroleerd en eventueel nog gecorrigeerd. Een kunstgebit voelt vreemd en nieuw aan. Het kost meestal een aantal weken voordat u er helemaal aan gewend bent. Ook geven wij tijdens deze afspraak uitleg over hoe u het kunstgebit schoonmaakt.
   
 8. Eventuele nazorg afspraak
  Nadat het kunstgebit is geplaatst voelt dit vaak nog niet direct fijn aan (lees hier meer over: informatie na plaatsen kunstgebit). Het kan gebeuren dat na een aantal weken uw gebitsprothese drukplekken veroorzaakt. Dit is veel voorkomend en gaat vaak na een dag over. Hou uw kunstgebit daarom in. Gaat het na een aantal dagen niet over of ervaart u veel pijn, neem dan contact met ons op.

   

Vraag vrijblijvend gesprek aan  >

 

Veelgestelde vragen over kunstgebit 

Is een kunstgebit laten zetten pijnlijk?

Wat kost een kunstgebit onder narcose?

Wordt een kunstgebit vergoed?

Wat voor soorten kunstgebitten zijn er?

Waar wordt een kunstgebit van gemaakt?

Het kunstgebit is geplaatst, maar wat nu?

 

Kunstgebit aanmeten bij NarcoDent 

Narcose tandarts NarcoDentWij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt, zowel voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen leggen alles stap voor stap aan u uit. Wij helpen u graag bij het wegnemen van uw tandartsangst. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

 

 • Een ontspannen vrijblijvend intake gesprek
 • Angst tandartsen met veel ervaring en begrip
 • Pijnloze narcosebehandelingen met de grootste zorg
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Behandelingen worden uitgevoerd binnen één afspraak
 • Vestigingen in Culemborg, Capelle a/d IJsel en Oosterhout
 • Score 4,8 uit 5 (bekijk onze facebook reviews)

 

Recensie

“Jeetje wat was ik bang. Toen ik eenmaal geroepen werd om onder narcose te gaan brak ik. Ik werd goed opgevangen en gerust gesteld. De anesthesist, assistentes en de tandarts waren in 1 woord GE-WEL-DIG. Van intake tot nazorg, ik kan het iedereen aanraden.” – Mevr. KM

 

 

Vrijblijvend intakegesprek inplannen

Wanneer u onderstaand formulier invult zult u binnen twee werkdagen worden gebeld om een afspraak in te plannen. Wij ontvangen u graag in één van onze narcose tandartspraktijken.


Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Nieuws  |  Sitemap  |  Cookies