Gebitsprothese onder narcose

Maak een afspraak

Overweegt u een prothese onder narcose uit te laten plaatsen?

Gelukkig worden door goede mondzorg steeds meer mensen oud met hun eigen gebit. Toch kan het voorkomend dat er één of meerdere tanden en kiezen verloren gaan. In dat geval is het mogelijk om te kiezen voor een gebitsprothese zoals een kunstgebit of klikgebit. 

Het laten plaatsen van een prothese is een behandeling waar veel mensen enorm tegen opzien. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Zo voeren wij ook narcose behandelingen uit bij het plaatsen van een gebitsprothese. Lees op deze pagina meer over de verschillende soorten gebitsprotheses. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese is de oplossing wanneer er meerdere tanden ontbreken. Wanneer er een aantal tanden verloren zijn gegaan kan er gekozen worden voor een partiële prothese. Hierbij wordt er dan een gebit gemaakt waarin alle ontbrekende tanden zijn verwerkt. Wanneer alle tanden ontbreken kan er gekozen worden voor een volledige prothese. Daarbij is er nog de keuze tussen een uitneembare prothese (kunstgebit of klikgebit) of een vaste niet uitneembare prothese (vastgezet met implantaten). 

Implantaat kroon Implantaat brug
implantaat prothese Implantaat klikgebit

Soorten gebitsprotheses 

Er zijn verschillende soorten gebitsprotheses. Echter is een gebitsprothese altijd maatwerk. Afhankelijk van uw gebitssituatie maken wij samen met u een behandelplan wat aansluit bij uw wensen. Zo bent u er zeker van dat de oplossing altijd zo goed mogelijk past bij uw persoonlijke situatie. Bij NarcoDent kunnen wij alle soorten gebitsprotheses plaatsen, indien gewenst onder narcose. Dit zijn de meest voorkomende gebitsprotheses:

1. Kunstgebit onder narcose

Een kunstgebit wordt geplaats indien alle tanden ontbreken. Door de speeksellaag tussen het tandvlees en het kunstgebit, zuigt het gebit zich vast. Echter is een kunstgebit wel een uitneembare prothese dus is niet vast in de mond bevestigd. Zo kunt u het gebit ‘s nachts uitdoen en het gemakkelijk reinigen. Het plaatsen van een kunstgebit kan bij NarcoDent indien gewenst onder narcose. Lees meer over een kunstgebit laten plaatsen (onder narcose).

2. Klikgebit onder narcose

Ook een klikgebit wordt geplaatst wanneer alle tanden ontbreken. Hierbij zit de gebitsprothese vastgeklikt middels een aantal implantaten. Implantaten zijn titanium schroeven (kunstwortels) die in uw boven- en onderkaak zijn vastgemaakt. Een klikgebit kunt u gemakkelijk uit de mond nemen. Zo kunt u ’s nachts zonder gebit slapen en deze makkelijk reinigen. Een klikgebit zit comfortabel waardoor u ongehinderd kunnen praten, lachen en eten. Het plaatsen van een kunstgebit kan bij NarcoDent indien gewenst onder narcose. Lees meer over een klikgebit laten plaatsen (onder narcose).

3. Vaste prothese onder narcose

Een vaste prothese is een niet uitneembare oplossing. Het betreft een gebitsprothese op implantaten. Hierbij worden er slechts vier of zes kunstwortel implantaten geplaatst in uw boven- en/of onderkaak. De prothese wordt vervolgens bevestigd en uw mond is weer gevuld met vaste tanden. We maken hier gebruik van de‘all-on-4 methode’ of ‘all-on-6 methode’. Het plaatsen van een vaste prothese kan bij NarcoDent indien gewenst onder narcose. Lees meer over een vaste prothese laten plaatsen (onder narcose).

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.