Vaste prothese plaatsen onder narcose

Maak een afspraak

Overweegt u een prothese te laten plaatsen onder narcose?

Veel mensen worden tegenwoordig oud met hun eigen gebit. Toch kan het voorkomen dat er meerdere kiezen of tanden verloren gaan. U kunt dan kiezen voor een kunst- of klikgebit, maar ook een vaste prothese op implantaten behoort tot de mogelijkheden.  

Echter hebben veel mensen grote schrik bij het idee om een prothese behandeling te moeten ondergaan. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Zo voeren wij ook narcose behandelingen uit bij het plaatsen van een vaste gebitsprothese. Lees op deze pagina meer over een vaste gebitsprothese. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

‚Äč

Wat is een vaste gebitsprothese?

Een vaste gebitsprothese is een gebit bestaande uit kunsttanden en -kiezen. Deze zitten vast in de mond middels implantaten. Dit wordt ook wel een vaste prothese op implantaten genoemd. In tegenstelling tot het reguliere kunstgebit of klikgebit is een vaste prothese niet uitneembaar. Met slechts vier of zes titanium kunstwortels in uw boven- en/of onderkaak wordt uw mond weer gevuld met vaste tanden. Er wordt bij vaste gebitsprotheses gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘all-on-4 methode’ of ‘all-on-6 methode’.

 

Wat houdt de all-on-4 en all-on-6 methode in?

Dit is een speciale techniek die het mogelijk maakt om een complete tandboog vast te zetten met slechts vier of zes implantaten. De achterste twee implantaten worden daarbij schuin naar achteren in de kaak geplaatst. Zo ontstaat er genoeg draagvlak voor de hele tandboog. Een voordeel van deze methode is dat u minder implantaten nodig heeft. Ook hoeft uw tandvlees niet gehecht te worden waardoor er minder kans is op napijn. 

Voordelen van een vaste gebitsprothese

  • Uw gebit zit compleet vast wat veel zekerheid en comfort biedt 
  • U poetst uw tanden alsof deze van uzelf zijn
  • U krijgt uw eigen smaakvermogen en gevoel weer helemaal terug
  • De nieuwe tanden zijn niet van echte tanden te onderscheiden
  • De kaak slinkt niet zoals bij een regulier gebit dankzij de implantaten
  • In tegenstelling tot het kunstgebit, blijft het gehemelte vrij (geen kunsthars plaatje)

Vaste gebitsprothese stappenplan

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een vaste prothese stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een vaste prothese op implantaten onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

Veelgestelde vragen over een prothese behandeling

Is een vaste gebitsprothese laten zetten pijnlijk?
Wat zijn de kosten van een vaste prothese op implantaten?
Is er een vaste gebitsprothese vergoeding?

 

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij vaste gebitsprotheses en implantaten. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat we tijdens deze behandeling ook een röntgenfoto maken. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we voor u een behandelplan en geven u inzicht in de kosten en eventuele vergoedingen.

2. Optioneel: Laten maken van een afdruk

Indien u uw eigen tanden nog heeft, gaat de tandarts een afdruk maken van uw kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel gebruikt. Deze wordt gevuld met speciaal afdrukmateriaal wat na een minuut hard wordt in uw mond. 

 

3. Optioneel: Trekken van de kiezen en tanden onder narcose

Indien u uw eigen tanden nog heeft, worden deze getrokken. Dit kunnen wij voor u geheel onder narcose uitvoeren zodat u hier niets van merkt. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog (indien narcose) aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose.

4. Plaatsen van implantaten

De implantaten dienen als kunstwortels waaraan de prothese wordt vastgemaakt. Het plaatsen van de implantaten gebeurt onder verdoving of narcose. Er wordt in uw tandvlees een klein sneetje gemaakt zodat het kaakbot kan worden bereikt. In het kaakbot wordt een gaatje geboord. Hierin wordt de implantaat geplaatst. Na een rustperiode van 6 tot 12 weken (afhankelijk van een aantal individuele factoren), is het implantaat sterk vergroeid met het kaakbot.
Tijdens de rustperiode krijgt u een tijdelijk vervangend gebit. Dit kan het oorspronkelijke kunstgebit zijn of een tijdelijke kroon- of brugconstructie. 

 

5. Maken van het gipsmodel

Voordat de vaste prothese wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt met behulp van de afdruk van de kaak de prothese gemaakt.

6. Maken van het gipsmodel

Voordat de vaste prothese wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt met behulp van de afdruk van de kaak de prothese gemaakt. 

7. Eventuele nazorg afspraak

Mocht u nog problemen ervaren met de gebitsprothese, dan maken we met u een nazorgafspraak. Neem ook als u pijn ervaart, contact met ons op.

 

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.