Kunstgebit plaatsen onder narcose

Maak een afspraak

Overweegt u een kunstgebit te gaan dragen?

Steeds meer mensen worden oud met hun eigen gebit dankzij goede tandzorg. Echter kunnen in loop van de tijd steeds meer tanden en kiezen verloren gaan. In dat geval kan een kunstgebit een uitkomst bieden. 

Veel mensen hebben grote angst om een kunstgebit aan te laten meten. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Wij hebben al veel mensen met tandartsangt begeleid bij het laten plaatsen van een kunstgebit. Ook deze behandeling kunnen wij indien gewenst onder narcose uitvoeren. Lees op deze pagina meer over een kunstgebit onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een gebitsprothese bestaande uit kunsttanden en kiezen. Het kunstgebit is altijd uitneembaar. U kunt dus gemakkelijk het gebit uit uw mond verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer u gaat slapen of het wilt reinigen. Een kunstgebit kan of het gehele gebit vervangen, of een deel daarvan. Dit wordt ook wel een partiële prothese genoemd. In dat geval worden enkel de ontbrekende tanden en kiezen vervangen. Ook een gedeeltelijke prothese is uitneembaar.

partiële prothese kunstgebit klikgebit vaste prothese
 

Kunstgebit alternatieven

Naast een kunstgebit zijn er ook andere alternatieven om uw gebit te vervangen. Zoekt u bijvoorbeeld een prothese die vaster in uw mond zit dan een kunstgebit? Dan biedt het klikgebit wellicht een uitkomst. Bij een klikgebit worden de tanden vastgeklikt aan implantaten. Wel is dit type gebit ook uitneembaar. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een vaste gebitsprothese. Deze prothese is vastgemaakt met vier of zes implantaten en kan niet uit de mond gehaald worden. 

Voordelen van een kunstgebit

  • Dankzij moderne technieken niet van een echt gebit te onderscheiden
  • Mooie glimlach en nooit meer schamen voor uw tanden
  • Gedeeltelijk kunstgebit mogelijk, zo te combineren met uw eigen goede tanden
  • Diverse oplossingen zoals vaste prothese, klikprothese of makkelijk uitneembaar
  • Minder ingrijpend dan een klikgebit omdat er geen operatieve ingreep is
  • Makkelijker reinigen dan een klikgebit omdat u geen implantaten hoeft te poetsen
  • Vergoeding vanuit de basisverzekering

 

Kunstgebit plaatsen stappenplan

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een kunstgebit stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een kunstgebit onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

Veelgestelde vragen over een kunstgebit

Is een kunstgebit laten zetten pijnlijk?
Wat kost een kunstgebit onder narcose?
Wordt een kunstgebit vergoed?
Wat voor soorten kunstgebitten zijn er?
Waar wordt een kunstgebit van gemaakt?

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij kunstgebitten en gebitsprotheses. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we voor u een behandelplan en geven u inzicht in de kosten en eventuele vergoedingen.  

2. Laten maken van een afdruk

De tandarts gaat een afdruk maken van uw kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel gebruikt. Deze wordt gevuld met speciaal afdrukmateriaal wat na een minuut hard wordt in uw mond. 

3. Trekken van de kiezen en tanden onder narcose

Vervolgens worden uw tanden getrokken. Dit kunnen wij voor u geheel onder narcose uitvoeren zodat u hier niets van merkt. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog (indien narcose) aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose. 

 

4. Maken van het gipsmodel

Voordat het kunstgebit wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt de afdruk van de kaak met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Op dit gipsmodel wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt, indien nodig, nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Op dit gipsmodel wordt uw kunstgebit gemaakt.

5. Plaatsen van een tijdelijk kunstgebit

Na het trekken van uw tanden, wordt er een tijdelijk kunstgebit geplaatst. Hierbij wordt het over de verse wonden heen geplaatst, waardoor dit gelijk als een verband functioneert.

6. Passen in de was 

Eerst wordt het kunstgebit in was gemaakt. De tanden en kiezen zitten er dan al in, maar de rest van de prothese is nog niet definitief. Op deze manier kunnen we het model nog enigszins aanpassen zodat de beet helemaal goed is. Ook kunnen we dan de tanden en kiezen nog een fractie verschuiven of de kleur wat laten bijwerken. 

 

7. Plaatsen van het definitieve kunstgebit

Vervolgens is uw nieuwe kunstgebit helemaal klaar. We controleren alles nog zodat we er zeker van zijn dat er geen scherpe randjes of zere plekjes zijn. Ook wordt uw beet gecontroleerd en eventueel nog gecorrigeerd. Een kunstgebit voelt vreemd en nieuw aan. Het kost meestal een aantal weken voordat u er helemaal aan gewend bent. Ook geven wij tijdens deze afspraak uitleg over hoe u het kunstgebit schoonmaakt.

8. Eventuele nazorg afspraak

Nadat het kunstgebit is geplaatst voelt dit vaak nog niet direct fijn aan. Het kan gebeuren dat na een aantal weken uw gebitsprothese drukplekken veroorzaakt. Dit is veel voorkomend en gaat vaak na een dag over. Hou uw kunstgebit daarom in. Gaat het na een aantal dagen niet over of ervaart u veel pijn, neem dan contact met ons op.

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.