Klikgebit plaatsen onder narcose

Maak een afspraak

Wanneer het eigen gebit onvoldoende meer functioneert, is het mogelijk om te kiezen voor een prothese. Hierbij worden alle tanden of een deel daarvan vervangen door protheses. Een klikgebit is een type prothese wat hierbij een uitkomst kan bieden. Ook is een klikgebit een uitkomst voor iedereen die last heeft van zijn of haar kunstgebit.

Veel mensen hebben grote angst om hun tanden te laten trekken voor een klikgebit. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Wij hebben al veel mensen met tandartsangt begeleid bij het aanmeten van een klikgebit. Lees op deze pagina meer over een kunstgebit onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

‚Äč

Wat is een klikgebit?

Wat is een klikgebitEen klikgebit is een gebitsprothese die bestaat uit kunsttanden en kiezen. Er is zowel een klikgebit voor de bovenkaak als voor de onderkaak. Dit type prothese wordt ook wel een overkappingsprothese of implantaat gedragen prothese genoemd. In tegenstelling tot het reguliere kunstgebit, wordt het klikgebit ‘vastgeklikt’ aan twee tot 4 implantaten in de boven- en/of onderkaak. Implantaten zijn titanium schroeven die fungeren als kunstwortels. Het wordt ook wel eens een klikgebit op drukknoppen genoemd. Een klikgebit zit dus stevig vast, maar is nog steeds door de drager gemakkelijk uit te nemen. Zo kunt u het klikgebit eenvoudig reinigen of uitdoen voor de nacht. Indien u een gebitsprothese zoekt die u niet uit kunt nemen, kies dan voor een vaste prothese.

Voordelen van een klikgebit

  • Dankzij moderne technieken niet van een echt gebit te onderscheiden
  • Mooie glimlach en nooit meer schamen voor uw tanden
  • Klikgebit zit heel stevig vast, zonder angst praten, lachten en eten
  • Drukplekjes komen nauwelijks voor bij een klikgebit
  • De kaak slinkt niet zoals bij een regulier gebit dankzij de implantaten
  • In tegenstelling tot het kunstgebit, blijft het gehemelte vrij (geen kunsthars plaatje)
  • Vergoeding vanuit de basisverzekering

 

Wanneer kiezen voor een klikgebit?

Het klikgebit is een uitkomst voor iedereen die last heeft van zijn of haar kunstgebit. Als u namelijk al langere tijd een kunstgebit draagt, slinkt het kaakbot doordat de wortels ontbreken. Hierdoor kan het zijn dat uw kunstgebit losser komt te zitten, met eventuele klachten als gevolg. Dit is een natuurlijk proces, maar wel erg vervelend.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Pijnlijk en gevoelig tandvlees
  • Niet goed meer durven praten, lachen en eten door loszittend kunstgebit
  • Ingevallen wangen

Met een klikgebit worden bovenstaande problemen verholpen. De stevige constructie geeft u de oude vorm van uw gezicht weer terug. Daarnaast is een klikgebit ook een uitkomst voor mensen met zeer slecht gebit. Wel moet het kaakbot volgroeid zijn en er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn.

 

Klikgebit plaatsen stappenplan

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een klikgebit stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een klikgebit onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

Veelgestelde vragen over een klikgebit laten plaatsen

Is een klikgebit laten zetten pijnlijk?
Wat zijn de kosten van een klikgebit?
Van welk materiaal is een klikgebit gemaakt?
Is er een klikgebit vergoeding verzekering?
Hoe een klikgebit uit te nemen?

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij klikgebitten en gebitsprotheses. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat we tijdens deze behandeling ook een röntgenfoto maken. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we voor u een behandelplan en geven u inzicht in de kosten en eventuele vergoedingen.

2. Optioneel: Laten maken van een afdruk

Indien u uw eigen tanden nog heeft, gaat de tandarts een afdruk maken van uw kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel gebruikt. Deze wordt gevuld met speciaal afdrukmateriaal wat na een minuut hard wordt in uw mond.

 

3. Optioneel: Trekken van de kiezen en tanden onder narcose

Indien u uw eigen tanden nog heeft, worden deze getrokken. Dit kunnen wij voor u geheel onder narcose uitvoeren zodat u hier niets van merkt. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose.

4. Plaatsen van implantaten

De implantaten dienen als kunstwortels waaraan u later het gebit kunst vastklikken. Het plaatsen van de implantaten gebeurt onder verdoving of narcose. Er wordt in uw tandvlees een klein sneetje gemaakt zodat het kaakbot kan worden bereikt. In het kaakbot wordt een gaatje geboord. Hierin wordt de implantaat geplaatst. Na een rustperiode van 6 tot 12 weken (afhankelijk van een aantal individuele factoren), is het implantaat sterk vergroeid met het kaakbot. Tijdens de rustperiode krijgt u een tijdelijk vervangend gebit. Dit kan het oorspronkelijke kunstgebit zijn of een tijdelijke kroon- of brugconstructie.

 

5. Maken van het gipsmodel

Voordat het klikgebit wordt gemaakt, bespreken wij uw wensen. Denk daarbij aan de kleur, vorm en stand van de tanden. In het tandtechnisch laboratorium wordt de afdruk van de kaak met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Op dit gipsmodel wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt, indien nodig, nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Op dit gipsmodel wordt uw kunstgebit gemaakt.

6. Plaatsen van het klikgebit

Vervolgens is uw nieuwe klikgebit helemaal klaar. We plaatsen het klikgebit op de implantaten. In het begin voelt een klikgebit nog vreemd en nieuw aan. Het kost meestal een aantal weken voordat u er helemaal aan gewend bent. Ook geven wij tijdens deze afspraak uitleg over hoe u het klikgebit schoonmaakt.

7. Eventuele nazorg afspraak

Mocht u nog problemen ervaren met het nieuwe klikgebit, dan maken we met u een nazorgafspraak. Neem ook als u pijn of drukplekken ervaart contact met ons op.

 

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.