Kroon plaatsen onder narcose

Maak een afspraak

Overweegt u een kroon op implantaat te laten plaatsen onder narcose?

Een kroon laten plaatsen onder narcose? Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, is een kroon de mooiste oplossing. Echter hebben veel mensen angst voor dit soort tandartsbehandelingen. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Zo voeren wij ook narcose behandelingen uit bij het plaatsen van een kroon.

Lees op deze pagina meer over een kroon laten zetten onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

‚Äč

Wat is een kroon?

Een kroon is prothese die de oorspronkelijke tand (gedeeltelijk) vervangt. De kroon is een kapje wat over uw eigen afgeslepen tand of kiest past, of op een implantaat geplaatst wordt. Een kroon is dus de bovenkant van een nieuwe tand. Vaak is gemaakt van metaal of porselein. Wanneer de oorspronkelijke tand te beschadigd is, wordt deze vastgemaakt aan een implantaat. Dit is een titanium kunstwortel die de voormalige tandwortel vervangt. Met een implantaat en een kroon heeft u dus weer een compleet nieuwe tand of kies. Deze kan volledig op kleur gemaakt worden waardoor het niet te onderscheiden valt van het origineel. Naast een enkele tand, kunnen er ook meer tanden vervangen wordt. Dit gebeurt vaak middels een brug implantaat

Kroon plaatsen onder narcose

Voordelen van een kroon

  • Permanente en structurele lange termijn oplossing
  • Naastgelegen tanden hoeven niet beslepen te worden zoals bij een brug
  • Veel comfort, een tandimplantaat voelt alsof het uw eigen tand is
  • Implantaat vermindert het slinken van uw kaak
  • Het is een eenvoudige ingreep
  • Kostenbesparend ten opzichte van het plaatsen van een klassieke brug

 

Kroon behandeling angst tandarts 

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van de kroon stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een kroon onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

Veelgestelde vragen over kronen

Doet een kroon zetten pijn?
Wat kost een kroon plaatsen?
Wat is de werkwijze van een kroon plaatsen?
Kan een kroon plaatsen zonder wortelkanaal behandeling?
Kan een kroon plaatsen binnen 1 dag?

 

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek 

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij kronen en implantaten. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat er röntgenfoto’s van uw gebit gemaakt worden.

2. Opstellen behandelplan

Wij maken voor u een behandelplan op basis van het kennismakingsgesprek, eventuele röntgenfoto’s en een gezondheidsverklaring. Afhankelijk van uw gebitsstatus brengen we in kaart wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn voor het laten zetten van de kroon. Vervolgens maken we de afspraken voor het plaatsen van de kroon onder narcose. 

 

3. De eerste narcosebehandeling

Bij de eerste afspraak wordt de beschadigde tand of kies (onder plaatselijke verdoving of narcose) door onze tandarts iets is bijgeslepen. Of het implantaat worden geplaast. Ook wordt er een afdruk van de tand gemaakt. Op basis hiervan maakt ons tandtechnisch laboratorium een passende kroon. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose. 

4. De vervolgbehandeling 

Tijdens de tweede behandeling wordt de kroon (het kapje) geplaatst. Daarbij wordt gecontroleerd hoe de kroon past wanneer de kiezen op elkaar staan en schuiven. Indien nodig wordt de kroon nog wat bijgeslepen. Zodra de kroon helemaal goed is wordt deze vastgezet met snel hardend cement. Dit kan onder plaatselijke verdoving of narcose.

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.