Brug implantaat plaatsen onder narcose

Maak een afspraak

 

Een brug implantaat laten plaatsen onder narcose?

Indien u meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing. Echter hebben veel mensen angst voor deze tandartsbehandeling. NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcose tandarts. Alle soorten tandartsbehandelingen zijn door ons zowel met als zonder narcose uit te voeren. Zo voeren wij ook narcose behandelingen uit bij het plaatsen van een brug.   

Lees op deze pagina meer over een brug laten zetten onder narcose. Of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

‚Äč

Wat is een brug?

Een tandheelkundige brug bestaat uit meerdere kronen aan elkaar met daartussen een zwevende kroon. Het is een oplossing wanneer er meerdere tanden of kiezen naast elkaar ontbreken. Bij één ontbrekende tand wordt er vaak gekozen voor een kroon implantaat. De brug zit vast aan één of meerdere implantaten of pijlers. Implantaten zijn titanium schroeven en pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen. De implantaten of pijlers bevinden zich altijd aan weerzijden van de ontbrekende tand (open ruimte). De brug bestaat uit minimaal twee kronen die op de pijlers passen en een brugtussendeel. Dit is een kunsttand die op de plaats van de open ruimte komt en als het ware de tanden ‘overbrugt’. 

brug plaatsen onder narcose

Voordelen van een brug 

  • Permanente en structurele lange termijn oplossing
  • Contour van de kaak en het tandvlees blijven beter in tact 
  • Veel comfort, een tandimplantaat voelt alsof het uw eigen tand is
  • De brug lijkt op uw eigen tanden waardoor er weinig verschil is
  • Er wordt voorkomen dat naastgelegen tanden scheef gaan staan

 

Brug implantaat behandeling angst tandarts 

NarcoDent is een gespecialiseerde angst- en narcosetandarts. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. Wij nemen alle tijd voor u en leggen het proces van het plaatsen van een brug implantaat stap voor stap aan u uit. Als u bij ons een afspraak wilt maken om een brug onder narcose te laten zetten, gaan we als volgt te werk:

Veelgestelde vragen over bruggen

Is een brug zetten pijnlijk?
Wat zijn de kosten van een brug?
Een kroon of brug implantaat?
Welke soorten bruggen zijn er?
Welke materialen bruggen zijn er?
Kan een brug geplaatst worden binnen 1 dag?
Kan een brug plaatsen zonder wortelkanaal behandeling?

 

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek 

U komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij uw problemen, wensen en grenzen. Wij vertellen u hierbij alles over de behandelingen en technieken bij bruggen en implantaten. Ook krijgt u alle informatie over een eventuele narcosebehandeling. Het kan zijn dat er röntgenfoto’s van uw gebit gemaakt worden.

2. Opstellen behandelplan 

Wij maken voor u een behandelplan op basis van het kennismakingsgesprek, eventuele röntgenfoto’s en een gezondheidsverklaring. Afhankelijk van uw gebitsstatus brengen we in kaart wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn voor het laten zetten van de brug implantaat. Vervolgens maken we de afspraken voor het plaatsen van de brug onder narcose. 

 

3. De eerste narcosebehandeling 

Bij de eerste afspraak worden de beschadigde tanden of kiezen (onder plaatselijke verdoving of narcose) door onze tandarts iets is bijgeslepen. Of er wordt een implantaat geplaatst. Ook worden er een afdrukken van de tanden gemaakt. Op basis hiervan maakt ons tandtechnisch laboratorium een passende brug op kleur. Tijdens de behandeling zal de tandarts, assistente en de anesthesioloog aanwezig zijn. De anesthesioloog brengt de narcose toe terwijl de tandarts de behandeling uitvoert. De narcose behandeling is pijnloos. Lees meer over de werking van de narcose.

4. De vervolgbehandeling 

Tijdens de tweede behandeling wordt de brug geplaatst. Daarbij wordt gecontroleerd hoe de brug past wanneer de kiezen op elkaar staan en schuiven. Indien nodig wordt de brug nog wat bijgeslepen. Zodra de brug helemaal goed is wordt deze vastgezet met snel hardend cement. Dit kan onder plaatselijke verdoving of narcose.

Onze narcose behandelingen

NarcoDent biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende tandartsbehandelingen. Of het nu gaat om periodieke controle, een kleine ingreep of een ingrijpende behandeling. Al deze behandelingen kunnen ook eventueel onder narcose worden uitgevoerd. Zo bieden wij onder andere de volgende behandelingen.

Voordelen narcose tandarts NarcoDent

Wij zorgen ervoor dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt voor als tijdens de behandeling. Onze tandartsen hebben een rustige en ongedwongen aanpak. We bekijken dan ook echt uw situatie en ondersteunen u zo goed mogelijk. Dit kenmerkt NarcoDent:

 

Bang voor de tandarts?

Bang zijn voor de tandarts is een enorme beperking. De oorzaak van tandartsangst ligt vaak in het verleden door een vervelende (traumatiserende) ervaring. Of er is angst voor het onbekende doordat er een heftige ingreep gedaan moet worden. Daarnaast gaat tandarts angst soms gepaard met schaamte. Wellicht bent u al lang niet bij de tandarts geweest of is uw gebit zo verwaarloosd dat u dit niet meer durft te laten zien.

Wat is een angst tandarts?

Een angst tandarts is niet hetzelfde als een gewone tandarts. Een angst tandartspraktijk is echt gespecialiseerd in patiënten die bang zijn voor de tandarts. Een angst tandarts stelt de patiënt gerust en neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Daarnaast kan een angst tandarts gebruik maken van kalmerende middelen of een narcosebehandeling. Bij NarcoDent voeren wij narcosebehandelingen uit bij mensen die angst hebben voor de tandarts of de behandeling.

NarcoDent als angst tandarts

NarcoDent is al vele jaren een gespecialiseerde angst tandarts. Wij hebben een team wat zich helemaal voor u inzet, hoe groot de angst of uw tandproblemen ook zijn. We helpen dagelijks vele angstige patiënten, waarbij we echt specifiek naar uw situatie kijken. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht.

Plan een intakegesprek

 

Naam:*
Geslacht:*
Locatie:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Staat u onder bewind?:*

 

U wordt binnen 2 werkdagen gebeld vanuit 0800 42 42 002 om uw intakegesprek in te plannen.

Onze beoordelingen

Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan hier waarom wij zo hoog worden beoordeeld door mensen die u voorgingen.