Spoedbehandeling niet mogelijk

  • Vrijblijvend intakegesprek
  • Geen doorverwijzing nodig
  • Landelijke spreiding

Kroon of brug onder narcose plaatsen

Kroon onder narcose

Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Wanneer u een tand of kies mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, is er de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen (onder narcose) waarop de kroon kan worden bevestigd. Lees meer over de kroon op implantaat.


Eerste stap: Nadat de beschadigde tand of kies - onder plaatselijke verdoving of narcose - door onze tandarts iets is bijgeslepen, wordt er een afdruk van de tand gemaakt. Op basis hiervan maakt ons tandtechnisch laboratorium een passende kroon.
Tweede stap: De kroon wordt als een kapje over uw beschadigde tand of kies geplaatst.


Brug onder narcose

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing voor u. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen. Net als bij kronen, wordt ook een brug in de juiste kleur op maat gemaakt en is het een vaste vervanging. Daardoor vormt het één geheel met de rest van uw gebit.


Levensduur van kroon- en brugwerk

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in principe 5 tot 10 jaar of nog langer meegaan. Een brug heeft echter geen ondersteuning meer als de aangrenzende tanden of het kaakbot zijn aangetast door tandbederf of parodontitis. Door een goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunt u de levensduur van uw kronen en bruggen verlengen.
 

Snel van uw tandartsangst afkomen? Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Tijdens dit vrijblijvende intakegesprek ontmoet u onze behandelaar en bespreken wij uw huidige gebitsstatus, uw angst voor de tandarts en uw wensen. Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de intake in te plannen.

Vul deze code in:*
Captcha

© 2016, NarcoDent  |  Nieuws  |  Sitemap  |  Cookies