Wanneer laat je een kunstgebit plaatsen onder narcose?

Een kunstgebit laten plaatsen onder narcose kan een uitkomst zijn voor:

  • Personen met hoge angst voor de tandarts.
  • Mensen die negatieve ervaringen hebben gehad bij de tandarts.
  • Mensen met een hoge gevoeligheid voor pijn.
  • Mensen met bepaalde medische of psychische aandoeningen die reguliere tandartsbezoeken lastig maken.

Kunstgebitten (ook wel een prothese genoemd): 

Een kunstgebit bij Narcodent is meer dan alleen een set kunsttanden.

Een prothese kan een oplossing bieden om tanden in je boven- en/of onderkaak te vervangen. Hierdoor kun je weer zonder problemen eten en vol zelfvertrouwen lachen.

Kunstgebitten zijn tandvervangingen. Ze kunnen uitneembaar zijn, zoals traditionele kunstgebitten, of vastgeklikt aan implantaten, zoals klikgebitten. Onze kunstgebitten zijn gemaakt om er zo echt mogelijk uit te zien en te voelen.

Onze werkwijze

1
Je vraagt een intakegesprek aanDit kan telefonisch (op werkdagen tussen 08:30 en 16:30) of online
2
Telefonisch contactmoment We luisteren naar je en leggen je uit wat je kunt verwachten.
3
Het intakegesprekWe leren elkaar kennen en maken je persoonlijk behandelplan. Hierin staan ook de kosten voor je behandeling.
4
Medische checkMet aandacht voor jouw behandelplan voeren we een medische check uit om de narcose veilig en verantwoord toe te dienen.
5
De behandelingTerwijl jij slaapt, werken we aan jouw glimlach.
6
NazorgOok na de behandeling staan we voor je klaar. We beantwoorden graag al je vragen en helpen je verder je mond gezond te houden.

 

Uitneembare prothese

Met een prothese vul je de tanden op die je mist.
Een uitneembare prothese, ook wel een kunstgebit genoemd, is een tandheelkundig hulpmiddel dat wordt gebruikt om ontbrekende tanden en/of tandvlees in de mond te vervangen.

Uitneembaar
Het is "uitneembaar" omdat je het gemakkelijk in en uit je mond kunt halen. Een uitneembare prothese kan gemaakt zijn van kunststof materialen en wordt op maat gemaakt om in de mond te passen.

Er zijn twee typen uitneembare prothesen:

  1. Volledige uitneembare prothese
    Deze vervangt alle tanden in de boven- of onderkaak. Het wordt vaak gebruikt wanneer je alle tanden in een kaak mist.
  2. Gedeeltelijke uitneembare prothese
    Deze wordt gebruikt wanneer je slechts enkele ontbrekende tanden hebt. Het past tussen de bestaande tanden en klikt stevig vast om de ontbrekende tanden te vervangen.

Prothese op een implantaat

Een implantaat is een metalen schroefachtig apparaat, meestal gemaakt van titanium. Het dient als een kunstmatige tandwortel waar de prothese (kunstgebit) op geplaatst wordt.

Hoe werkt het?
Een aantal implantaten wordt strategisch geplaatst in het kaakbot, en de kunstgebitprothese wordt speciaal ontworpen om op deze implantaten vast te klikken. Dit zorgt voor een veel stabielere en comfortabelere pasvorm in vergelijking met traditionele uitneembare kunstgebitten.

De voordelen
Protheses die op implantaten worden geplaatst, hebben veel voordelen. Ze zorgen ervoor dat je beter kunt eten en praten, zien er natuurlijker uit en zijn erg geliefd bij mensen die tanden missen. Het is een duurzame oplossing om je glimlach en levenskwaliteit te verbeteren.

Ben je benieuwd naar jouw angstniveau?

Ontdek in vier vragen je mate van angst

doe de angsttest!

Een kunstgebit laten plaatsen bij Narcodent

Bij Narcodent begrijpen we dat de keuze voor de juiste gebitsoplossing belangrijk is voor jouw welzijn en zelfvertrouwen. We staan klaar om je door dit proces te begeleiden. Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een persoonlijk advies.