Veelgestelde vragen

De behandeling onder narcose

  • Voor welke behandelingen kan ik onder narcose?

    Bij Narcodent kun je voor een breed scala aan tandheelkundige behandelingen onder narcose worden behandeld. Denk hierbij aan wortelkanaalbehandelingen tot volledige gebitsrenovaties. Tijdens het opstellen van je persoonlijke behandelplan wordt gekeken naar jouw specifieke behoefte en de behandeling die daar het beste bij past.

  • Wat is het verschil tussen de kaakchirurg en Narcodent?

    De kaakchirurg voert geen algemene tandheelkundige behandelingen uit, zoals het vullen van gaatjes en wortelkanaalbehandelingen. Ook wordt er bij een kaakchirurg geen prothese gemaakt en nazorg verleend. Bij NarcoDent vind je al deze zorg onder één dak. Tevens is Narcodent gespecialiseerd in angstpatiënten, dus zijn wij erg laagdrempelig en zorgen wij voor een rustige, ontspannen sfeer.

  • Wanneer kan ik niet onder narcose worden behandeld?

    Je mag niet ouder zijn dan 80 jaar. Indien je tussen de 75 en 80 jaar bent, wordt er extra gelet op jouw gezondheid. Als je een soja-allergie hebt, kunnen we je helaas niet onder narcose behandelen. Je Body Mass Index (BMI) mag niet hoger zijn dan 40. Je kunt jouw BMI berekenen op de website van het Voedingscentrum. Ook tijdens je aanmelding maken we een berekening van je BMI.

    Twijfel je? Maak je geen zorgen. Aan de hand van de gezondheidsvragenlijst en eventuele vervolgonderzoeken bepalen ervaren anesthesisten of je onder narcose behandeld kunt worden.

  • Waarom moet ik nuchter zijn van tevoren?

    Tijdens de narcose zorgt het middel ervoor dat je lichaam zich volledig ontspant, hierdoor zou het kunnen dat je maaginhoud terugloopt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je je houdt aan onze voorschriften rondom eten en drinken voor de behandeling.

    Een lege maag op het moment van narcose verkleint dus de kans op eventuele complicaties.

  • Kan mijn kind ook onder narcose worden behandeld?

    Wij raden je aan om jouw kind in het ziekenhuis te laten behandelen, of bij een instantie zoals het Centrum Bijzondere Tandheelkunde.

  • Wat is het spoednummer dat ik kan bellen na mijn behandeling?

    Na een behandeling bij Narcodent krijg je het spoednummer voor de eerste 24 uur na de behandeling. Deze vind je in de map.

    Heb je pijnklachten na deze periode, dan staat de praktijk voor je klaar:
    Oosterhout: 0162 – 48 47 10 (buiten openingstijden: 013 - 222 5 000)
    Culemborg: 0345 – 52 25 00 (buiten openingstijden: 0900 – 86 02)
    Capelle aan den IJssel: 010 – 76 05 005

  • Is Narcodent een angsttandarts?

    Nee, een angsttandarts begeleidt je door de behandeling heen, eventueel met een roesmiddel. Wij gaan echter een stap verder door uitsluitend behandelingen onder narcose uit te voeren.

De kosten

  • Wat kost een intakegesprek bij Narcodent?

    Het intakegesprek is vrijblijvend (let op: niet gratis). Vaak wordt er een röntgenfoto gemaakt, mits je recent een foto hebt laten maken. De kosten voor een intakegesprek bedragen maximaal rond de 200 euro. Deze kosten worden mogelijk (voor een deel) vergoed bij een aanvullende tandarts verzekering.

    Let op: Sta je onder bewindvoering? Dan heb je toestemming nodig van de bewindvoerder voorafgaand aan het intakegesprek.

  • Wat zijn de kosten van een behandeling?

    De kosten van de tandheelkundige behandeling zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn voor iedereen gelijk. In dit overzicht zijn alle kosten per tandartsbehandeling, materiaal en ondersteunende middelen te vinden. Deze kosten worden mogelijk voor een deel vergoed. De narcose betaal je zelf. Dit kost tot de eerste 60 minuten € 425,- daarna betaal je voor iedere volgende 30 min €212,50.

  • Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

    De behandeling wordt mogelijk (voor een deel) vergoed bij een aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. De kosten voor de narcose worden niet vergoed.

Het intakegesprek

  • Wat is de wachttijd?

    De wachttijd voor een intakegesprek is gemiddeld één week. De minimale tijd tussen een intakegesprek en een behandeling is 6 weken. Deze tijden kunnen per locatie anders zijn.

  • Wat wordt er tijdens het intakegesprek gedaan?

    De intake wordt uitgevoerd door een behandelaar, samen met een assistent. Tijdens dit gesprek stellen we samen jouw persoonlijke behandelplan op. Hierbij kan het zijn dat er met een spiegeltje in je mond wordt gekeken.

    Vaak wordt er een röntgenfoto gemaakt om een duidelijk beeld te krijgen van jouw gebitssituatie. Zo weten we hoe we jou het beste kunnen helpen. Maak je geen zorgen: er vindt geen behandeling plaats tijdens de intake.

  • Ik heb nu heel veel pijn, wat moet ik doen?

    Wij kunnen je niet met spoed behandelen, wij raden je aan om een spoed tandarts bij jou in de buurt te raadplegen. Vaak staat het spoednummer van je tandarts op de website.

    Heeft het geen spoed en wil je wel van de aanhoudende pijn af? Meld je hier aan voor een behandeling onder narcose.

  • Is er een verwijzing van de dokter/specialist/tandarts nodig?

    Nee. Voor Narcodent heb je geen verwijzing nodig.

  • Waar kan ik terecht voor een intakegesprek?

    Het intakegesprek wordt gepland op een van de Narcodent locaties. Hoewel je je inschrijft bij onze vestiging in Oosterhout, kan het voorkomen dat, afhankelijk van wat het beste uitkomt voor jou of voor Narcodent, het intakegesprek in Terheijden wordt ingepland. Dit principe geldt ook voor inschrijvingen bij Narcodent Capelle, waarbij het gesprek eventueel in Ommoord kan plaatsvinden. De uiteindelijke behandeling zal echter altijd uitgevoerd worden op een van onze vaste locaties: Capelle, Ommoord of Culemborg.

 

Staat je vraag hier niet tussen? 

Neem contact op >